آیا بین زایمان زودرس و اوتیسم ارتباطی وجود دارد؟

خلاصه: یک مطالعه جدید این ایده بحث برانگیز را به چالش می کشد که زایمان زودرس در ایجاد اختلال طیف اوتیسم (ASD) نقش دارد. محققان بیش از 115.000 زایمان را از سال 2005 تا 2017 مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و هیچ ارتباط معنی داری بین زایمان زودرس و اوتیسم پس از تنظیم عواملی مانند قومیت و سن مادر پیدا نکردند.
این مطالعه جامع، که شامل مجموعهای از شرکتکنندگان مختلف است، نشان میدهد که علل اوتیسم احتمالاً چند عاملی هستند و هیچ عامل مامایی واحدی تعیینکننده نمی باشد. این یافتهها بینش ارزشمندی را در مورد علت شناسی پیچیده اوتیسم ارائه میکنند و بر نیاز به رویکردی جامع برای درک و پرداختن به این اختلال رشد تأکید میکنند.
نکات کلیدی:
● این مطالعه نزدیک به 115.000 زایمان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و هیچ ارتباط معناداری بین زایمان زودرس و اوتیسم پس از تنظیم عوامل مخدوش کننده پیدا نکرد.
● این تحقیق شامل جمعیت متنوعی بود که دیدگاه گستردهای را در مورد رابطه بالقوه بین زایمان زودرس و ASD ارائه میکرد.
● یافته ها نشان می دهد که علل اوتیسم پیچیده و متنوع است و بعید است که محدود به یک عامل مانند زایمان زودرس بلشد.
اوتیسم که به عنوان اختلال طیف اوتیسم (ASD) نیز شناخته می شود، یکی از شایع ترین اختلالات رشدی است که به طور فزاینده ای در سراسر جهان تشخیص داده می شود. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، از هر 100 کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم است.
در ایالات متحده، این اعداد بسیار بیشتر است، به طوری که طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، از هر 36 کودک یک کودک مبتلا به اوتیسم تشخیص داده می شود.
تحقیقات در مورد علل اوتیسم، به ویژه اینکه آیا ارتباطی بین زایمان زودرس و اوتیسم وجود دارد، بحث برانگیز است. برخی از مطالعات نشان می دهد که بین زایمان نوزاد نارس و کودک مبتلا به اوتیسم ارتباط وجود دارد در حالی که تحقیقات دیگر هیچ ارتباطی بین این دو پیدا نکرده است.
اوتیسم
در یک مطالعه جدید که امروز در نشست سالانه انجمن پزشکی مادر و جنین (SMFM) به نام The Pregnancy Meeting ارائه می شود، محققان یافته هایی را نشان می دهند که نشان می دهد هیچ ارتباط قابل توجهی بین زایمان زودرس و اوتیسم وجود ندارد.
محققان نزدیک به 115000 زایمان را طی 12 سال از سال 2005 تا 2017 با استفاده از سوابق بیمارستان ها و کلینیک های محلی در اسرائیل تجزیه و تحلیل کردند. دادهها طیف گستردهای از افراد باردار را شامل میشود که شامل یهودیان و مسلمانان و همچنین بادیهنشینها، گروهی اقلیت در جامعه مسلمان است که زندگی عشایری یا نیمهکوچنشینی دارند.
این مطالعه تشخیص اوتیسم در کودکان را بر اساس زمان زایمان بررسی کرد: نارس، بسیار نارس، متوسط تا دیررس یا ترم.
از 114975 بارداری مورد تجزیه و تحلیل، 0.3 درصد از نوزادان بسیار نارس یا قبل از هفته 28 به دنیا آمدند. 0.6 درصد بسیار زودرس یا بین 28 تا کمتر از 32 هفته زایمان کردند. 6 درصد به صورت متوسط تا دیررس یا بین 32 تا کمتر از 37 هفته زایمان کردند. و 93.1 درصد باقی مانده در ترم یا بین 37 هفته تا 42 هفته تحویل داده شدند.
در تجزیه و تحلیل اولیه، محققان ارتباط معنی داری بین زایمان زودرس و بروز اوتیسم یافتند (به ترتیب 1.6 درصد در مقابل 0.3 درصد در مقابل 0.8 درصد در مقابل 0.7 درصد برای زایمان زودرس بسیار زودرس، خیلی زودرس، متوسط تا دیررس و زایمان زودرس. ).
با این وجود، پس از تجزیه و تحلیل پیشرفته با تنظیم عواملی که به طور بالقوه می توانند با اوتیسم مرتبط باشند، مانند قومیت، سن حاملگی، سن مادر و جنسیت نوزاد، محققان هیچ ارتباط معنی داری بین زایمان زودرس و اوتیسم پیدا نکردند.
نویسنده اصلی این مطالعه Sapir Ellouk، MD، MPH، متخصص زنان و زایمان در مرکز زایمان و زایمان سابان مرکز پزشکی Soroka در Beer-Sheva، Hadarom، اسرائیل می گوید: «علت دقیق اوتیسم پیچیده است. اما بر اساس دادههای ما، بعید است که تنها یک عامل مامایی دلیل ASD باشد. یک نظریه قابل قبول تر شامل حضور همزمان عوامل متعدد است.
نویسنده: Kerri Wade
منبع: انجمن طب مادر و جنین
Society for Maternal-Fetal Medicine
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی تاک در سعادت آباد خدمات متنوعی را در زمینه مشکلات مختلف و متنوع تکاملی در کودکان ارایه می کند.متخصصين این مرکز با شروع زودهنگام مداخلات مربوط به اختلالات طیف اوتیسم تلاش می کنند تا بهترین نتیجه را کسب نمود. در این راستا خدمات متنوع مورد نیاز این کودکان ارائه می گردد.
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی تاک با تیمی متشکل از بهترین متخصصین توانبخشی با دارا بودن سالها تجربه در زمینه درمان کودکان آماده است بهترین خدمات توانبخشی در زمینه ارزیابی، مشاوره ، درمان در منزل و هر آنچه نیاز مبتلایان به ۰۰۰ است به مراجعین ارائه دهد.
مرکز توانبخشی تاک ، با خدمات کاردرمانی جسمی ، کاردرمانی ذهنی ، گفتاردرمانی ، بازی درمانی ، درمان لکنت ، با بیش از یک دهه کار تیمی علمی و با تکیه بر تجربه عملی توانسته است به یکی از بهترین مراکز کاردرمانی و گفتاردرمانی غرب تهران برای درمان کودکان مبتلا به فلج مغزی ، اوتیسم ، اختلالات یادگیری ، سندروم داون ، تاخیر ذهنی حرکتی و اختلالات گفتاری تبدیل شود.