درمان اختلالات پس از سکته مغزی باید بلافاصله آغاز شود (2 تا 3 ماه)

احسان شریفیپور در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با بیان اینکه در صورتی میتوان سکته مغزی و عوارض ناشی از آن را کنترل کرد که همه در کنار هم قدم بردارند، عنوان کرد: درمانهای امروز همه تکنولوژیک است. دیگر مثل گذشته درمان محدود به دارو نیست. اکنون روشهای جدید درمانی و بازتوانی، اندوواسکولار اینترونشن و فرآیندهای جدید مولکولی، و آخرین تکنولوژیها و تازهترین دانشها باید به کار گرفته شود تا سکتههای مغزی ریشهکن شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارتباط با فنآوریهای موجود در کشور برای درمان سکته مغزی اظهار کرد: وضعمان در این زمینه خوب است اما باید خیلی بهتر از این باشیم. تا رسیدن به ایدهآل خیلی فاصله داریم و نیاز به فرهنگسازی زیادی نیز در همه زمینههای مرتبط با درمان و بازتوانی موارد سکته مغزی در میان پزشکان و عموم مردم داریم.
وی افزود؛ درمان دارویی در کشور خوب است و در زمان طلایی میتوانیم درمان را انجام دهیم، گرچه معتقدیم که باید بسیار بهتر از این باشیم. اکنون برای گسترش ترومبکتومی نیاز به تجهیزات و سرمایهگذاری گسترده داریم تا به این شکل مطمئن شویم همه بیماران در زمان طلایی رسیدگی به سکته مغزی درمان مطلوب را دریافت میکنند. یعنی این امکانات در همه شهرها و استانها فراهم باشد.
دکتر مجتبی شهیدی، متخصص مغز و اعصاب نیز، درباره عوارض پس از سکته مغزی هشدار داد و افزود: پس از بروز سکته مغزی عوارض متعددی وابسته به ناحیه آسیب دیده در فرد رخ میدهد که میتواند شخص را با اشکال مختلفی همچون ناتوانی در حرکت، ناتوانیهای حسی و بینایی، اختلال حافظه، اختلال در کنترل ادرار و دیگر موارد درگیر کند.
وی به یکی از شایعترین اختلالات بعداز سکته مغزی اشاره کرد و عنوان داشت: نزدیک به 70 درصد از بیماران مبتلا به سکته مغزی، به نوعی دچار اختلالات ادراری میشوند.
سکته مغزی
شهیدی در ادامه گفت: توصیه اکید میشود که بازتوانی و توانبخشی پس از سکته در همه مواردی که فرد را درگیر کرده از بازتوانی حرکتی گرفته تا مدیریت بیاختیاری ادرار بلافاصله پس از بروز سکته مغزی آغاز شود.
بهبودی پس از سکته مغزی به محل بروز سکته در مغز و شدت آسیب بستگی دارد و اینکه تا چه میزان دسترسی به امکانات و روش های درمانی وجود داشته است.
سرعت پیشرفت و بهبودی در هر فرد متفاوت است و به عوامل مختلف بستگی دارد، با اینحال معمولا ۳ تا ۴ ماه ابتدایی پس از سکته مغزی شاهد بیشترین میزان بهبودی هستیم و بتدریج سرعت پیشرفت آهسته تر میشود ولی با حفظ روحیه بیمار و تمرینات مستمر کاردرمانی شاهد پیشرفت و بهبود مهارت ها در فرد مبتلا هستیم ولی آنچه باید مد نظر باشد پروسه توانبخشی آسیب مغزی طولانی است و گاها چند ماه تا چند سال باید ادامه داشته باشد تا فرد به حداکثر توانایی و استقلال در عملکرد روزانه خود برسد،
نکته مهم آنکه هر چقدر برنامه توانبخشی شامل کاردرمانی، فیزیوتراپی و گفتاردرمانی در سکته زودتر شروع شود نتایج به دست آمده بهتر و سریعتر خواهد بود.
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی تاک با تیمی متشکل از بهترین متخصصین توانبخشی با دارا بودن سالها تجربه در زمینه درمان سکته و آسیب مغزی آماده است بهترین خدمات توانبخشی در زمینه ارزیابی، مشاوره ، درمان در منزل و هر آنچه نیاز مبتلایان به سکته مغزی است به مراجعین ارائه دهد.
مرکز توانبخشی تاک ، با خدمات کاردرمانی جسمی ، کاردرمانی ذهنی ، گفتاردرمانی ، درمان لکنت ، با بیش از یک دهه کار تیمی علمی و با تکیه بر تجربه عملی توانسته است به یکی از بهترین مراکز کاردرمانی و گفتاردرمانی غرب تهران برای درمان مبتلایان سکته مغزی تبدیل شود. کاردرمانی گفتاردرمانی تاک سعادت آباد ارایه دهنده کلیه خدمات توانبخشی در غرب تهران