درمان بلع در کودکان 3 نکته

مشکل و درمان بلع در کودکان مشکل نادری نیست؛ چنانچه تغذیه یکی از اساسیترین نیاز های زیستی انسان بوده است که طی آن مواد غذایی لازم برای تولید انرژی و رشد بافتهای تامین می گردد. تبدیل غذا به مواد قابل جذب در خون طی فرایند گوارش انجام میشود که بلع را می توان اولین مرحله این فرایند دانست.
اختلالات بلع در برگیرنده مشکلات آماده کردن غذا برای مکیدن، جویدن و یا بلع آن می باشد. برای نمونه کودکی که قادر به انتقال غذا به دهان خود نیست و یا اینکه نمی تواند لب های خود را هنگام غذا خوردن به طور کامل ببندد و در نتیجه باعث ریزش مواد غذایی از دهانش می شود دارای مشکل تغذیه می باشد. اختلال بلع یا دیسفاژی می تواند در مراحل مختلف بلع اتفاق بیافتد که این مراحل شامل مرحله دهانی (oral stage) مرحله حلقی (pharyngeal stage) و مرحله مروی (esophageal stage) می باشد.
کودکان دارای اختلالات بلع و تغذیه دارای طیف گسترده ای از علایم هستند و بسته به نوع مشکل برخی از علایم را بروز می دهند. این علایم شامل امتناع از خوردن غذا یا بافت های مختلف و طولانی شدن مدت زمان تغذیه، مشکل در جویدن مواد غذایی، مشکل در مکیدن شیر مادر یا شیر شیشه، اوق زدن یا سرفه کردن هنگام غذا خوردن، آبریزش شدید یا خروج غذا و مایعات از دهان یا بینی، کم بودن وزن کودک نسبت به همسالان، عدم هماهنگی بین تنفس و خوردن غذا و مایعات، عفونت های تنفسی مکرر و …
در صورت مشاهده علائم فوق لازم است که فوری به یک آسیب شناس گفتار و زبان که متخصص در اصلاح بلع می باشد مراجعه کنید. در این حیطه کاری نوزادانی مراجعه میکنند که قبل از ۳۷ هفتگی و با وزنی کمتر از ۲۵۰۰ گرم متولد می شوند و شکایت هایی درباره وضعیت مکیدن نوزادان از مادران دریافت می کنیم، چرا که مکیدن ضعیف این نوزادان منجر به کند شدن هرچه بیشتر وزن گیری و در نتیجه اختلال رشد آنها می شود که یک گفتاردرمانی متخصص در بلع می تواند با انجام تکنیک های تسهیلی، رفلکس مکیدن نوزادان را تقویت کند.
همچنین با ارائه تحریکات و ماساژ های تخصصی و حساب شده منجر به افزایش خونرسانی به آن نواحی از بدن و بهبود عمل بلع در آنها می شود که به تبع آن وزن گیری کودک را منجر می گردد.
درمان بلع
گفتاردرمانی بلع همان قدر که در اجرای آن ساده می باشد همان قدر دارای ظرایفی می باشد. یکی از این ظرایف ارتباط با کودک است. چرا که انجام تحریکات حسی و ماساژ های صورتی برای کودک خوشایند نخواهد بود و جلسات درمانی که این مهم را درنظر نگیرند تبدیل به یک کابوس خواهند شد. درست است که با صرف هر میزان از انرژی باز هم شاید کودک گریه کند ولی مساله اینجاست که ما باید به عنوان گفتاردرمان در درمان بلع نهایت همدلی را با کودک و خانواده نشان دهیم.
نکته اساسی دیگر استمرار و تراکم مناسب جلسات می باشد چرا که جلسات پراکنده هم درمان را کم اثر می کند و هم این موضوع را به ذهن خانواده می رساند که شاید این درمان مناسب نباشد. تعداد جلسات بایست چند جلسه در هفته باشد و این جلسات به طور مستمر اتفاق بیفتد و در طی جلسه درمانی عمدتا بر درمان بلع متمرکز باشیم و سعی کنیم از مدالیته ها و ابزارهای کافی استفاده کنیم.
گروه آسیب شناسی گفتار و زبان مرکز توانبخشی تاک کلیه خدمات مربوط به اختلالات بلع را به شیوه ای حرفه ای و تخصصی ارائه می دهد. لازم به ذکر است درمان اختلالات بلع، غذا خوردن و مشکلات تغذیه یکی از شاخه های اصلی درمانی در کلینیک تاک می باشد که ما حصل سالها تجربه است.
اختلالات یادگیری اختلال بلع در کودکان امید به زندگی در فلج مغزی انحراف چشم یا استرابیسم بد غذایی تزریق بوتاکس در فلج مغزی تمرینات فلج ارب توانبخشی فلج ارب درامد رشته گفتاردرمانی درمان تاخیر در گفتار درمان فلج مغزی با سلول های بنیادی درمان قطعی عضلانی درمان قطعی فلج مغزی علائم فلج مغزی خفیف علت تاخیر در تکلم کودکان علت لکنت زبان مشکل غذا خوردن نوک پنجه راه رفتن نوک پنجه راه رفتن در کودکان فلج مغزی هوم ویزیت کاردرمانی اوتیسم کاردرمانی در اسکولیوز کاردرمانی در درمان کف پای صاف کاردرمانی در شهرک غرب کاردرمانی دیستروفی عضلانی کاردرمانی سعادت آباد کاردرمانی سندرم داون کاردرمانی شهرک غرب کاردرمانی فلج ارب کاردرمانی فلج مغزی کاردرمانی پونک کاردرمانی گیشا کلاب فوت یا پاچنبری کلینیک گفتار درمانی گفتاردرمانی گفتاردرمانی اوتیسم گفتاردرمانی بلع گفتاردرمانی در بهبود اختلالات یادگیری گفتاردرمانی دکتر ساعی گفتاردرمانی سعادت آباد گفتاردرمانی شهرک غرب گفتاردرمانی فلج مغزی گفتاردرمانی لکنت زبان گفتاردرمانی پونک گفتاردرمانی گیشا